כניסה
למנויות
צרו קשר

סלט סלק ועלי מנגולד של אמא של איילת

סלט סלק ועלי מנגולד של אמא של איילת:

סלט עלי סלק וסלק, המתכון המשפחתי ותודה לאמא שלי הבשלנית שתמיד מפנקת במתכונים האהובים עליי...  טעים ממש ומלווה אצלנו את חגיגות הפסח באופן קבוע ועם שפע יתרונות בריאותיים.

רכיבים:

חבילת מנגולד

2 סלקים קטנים

4 שיני שום

לתיבול: 

מלח

פלפל שחור 

פפריקה מתוקה 

פפריקה חריפה

כמון 

ולימון לפי הטעם

אופן ההכנה:

מתחילים בהשריית העלים במים, זה מסייע לניקוי...

מנקים היטב וקוצצים את העלים יחד עם החלק הלבן ואז מבשלים יחד עם הסלק (שוטפים היטב את הסלק ומשאירים עם הקליפה בבישול) בסיר עם מים בלבד למשך כשעה וחצי.

סוחטים את העלים וקוצצים דק,

מקלפים את הסלק ומגרדים בפומפיה 

שלב שני:

מטגנים קלות 4 שיני שום בכ 2 כפות שמן

ואז מוסיפים את הסלק והעלים ומערבבים לאורך כל הבישול.

מערבבים את כל רכיבי התיבול יחד, מכבים את הגז וזה מוכן באהבה.

כיצד נתייחס?
ניתן לשלב כפחמימה או כירק חופשי, תלוי בכמות - כל 180 גרם סלק נתייחס כמנת פחמימה.
 
להאמין. לפעול. להגשים.